Heeft u vragen? Bel ons 088-0043500

Home » Voorzieningen » De toegankelijkheid van uw woning verbeteren

De toegankelijkheid van uw woning verbeteren

Aanpassen straatwerk

Bij de voor- en achterdeur is het verhogen van straatwerk meestal de beste oplossing om hoogteverschillen te overbruggen.

Aluminium tranenplaat

Als eenvoudige en doeltreffende drempelhulp is een op maat gemaakte aluminium tranenplaat een uitstekende oplossing.

Deurcommunicatie

Om vanuit de woning de voordeur te bedienen of te zien wie er voor de deur staat is plaatsing van een intercominstallatie de uitkomst.

Drempelvervanger

De stofdorpel onder elke binnendeur kan een belemmering zijn bij het gebruik van een rollator. Wij verwijderen deze -meestal houten- drempels en plaatsen speciale aluminium afdekplaten. Ook leverbaar in houtmotief.

Elekrische deurautomaten

Deurautomaten bieden vrij toegang tot woning, berging of galerij en worden bediend met schakelaar of afstandsbediening..

Hellingbaan

Het aanbrengen van een hellingbaan in straatwerk. Dit kan gecombineerd met stalen leuningen

Kunststof drempelhulp

Voor kleine hoogteverschillen is een opbouwsysteem van kunststof ramps een prima oplossing.

Loopbrug

Om de woning of berging te bereiken bij veel hoogteverschil, is een aluminium loopbrug met of zonder leuning een goede oplossing. Ook voor de scootmobiel goed bruikbaar.

Plateaulift

Grotere hoogte verschillen op kleinere plaatsen worden met een plateaulift goed bereikbaar. Ook gecombineerd met een trap is een mogelijkheid.

Stalen rooster

Stalen roosters geven een stabiele overbrugging bij hogere dorpels op galerijen.

Traanplaat

Een zeer snelle en eenvoudige oplossing bij hoogteverschil is het plaatsen van een op maat gemaakte aluminium tranenplaat.

Verbreden toegangsdeuren

Het verbreden van de deur is een oplossing, wanneer de deur niet breed genoeg is voor uw rolstoel of scootmobiel, of wanneer de deur onvoldoende ruimte biedt om een draai te maken.

Verhoging balkon of galerij

Wanneer op balkon of galerij de vloer wordt opgehoogd met een vlonder, dient in sommige gevallen de balustrade ook voorzien te worden van een extra leuning.

Vlonder

Balkon of galerij kan verhoogd worden met een vlonder. In veel gevallen wordt hardhout gebruikt. De toegang tot de woning wordt hiermee weer eenvoudig voor rollator of rolstoel.