Heeft u vragen? Bel ons 088-0043500

Home » Badkamer » Zorgtoilet

Zorgtoilet

Regelmatig worden wij gevraagd voor specifieke aanpassingen in zogenaamde Fokuswoningen. Zo plaatsen wij bijvoorbeeld ergonomische keukens, maar de laatste tijd krijgen wij ook steeds meer de vraag naar een zorgtoilet. Wij zijn zeer bekend met de spoel-föhn installatie -ook wel douche-wc genoemd- als oplegsysteem, een goed voorbeeld daarvan is de Geberit Aqua Clean. Voor de doelgroep wonend in een Fokuswoning adviseren wij uitsluitend de Closomat.

Wat is een Fokuswoning

Een Fokuswoning is een aangepaste, rolstoeldoorgankelijke en gelijkvloerse woning met extra oppervlakte. Er zijn diverse Fokuswoningen, bijvoorbeeld een eengezinswoning of een woning in een appartementencomplex. De woningen hebben meestal drie of vier kamers, zodat cliënten er ook met partner, gezin of een huisdier kunnen wonen.

Wat is een zorgtoilet

De Closomat is een complete closetcombinatie, uitgevoerd met een warm-water-onderdouche, voorzien van een ingebouwd pompsysteem dat zorgt voor constante waterdruk en een föhn voor warme luchtdroging. Standaard heeft de Closomat een XL toiletpot, waarin zowel de onderdouche en föhn zijn verwerkt en komen pas naar voren op het moment van ingebruikname. Dit voorkomt dat er ontlasting op de douchemond of in de föhn terecht kan komen. De zitting is voorzien van stabilisatievleugels waardoor bij een zijwaartse transfer minder kracht op de scharnieren wordt uitgeoefend. Hierdoor is de kans op breuk sterk verminderd. Een optioneel te bestellen XXL toiletzitting verhoogd het maximaal gebruikersgewicht van 190 kg naar 380 kg.

*Voor en na situatie met als extra: bedieningsmogelijkheid met de voet d.m.v. pneumatische drukknop en een bepolsterd kussen voor de rug.

Zorgtoilet

Zorgtoilet door Aangepast Wonen geplaatst in een Focuswoning.
 

 

 

 

 

 

 

De Closomat werkt een standaard programma af, zonder allerlei knopjes in te hoeven drukken, hiermee is deze uiterst gebruiksvriendelijk.

Voor wie?

  • voor iedereen die het onderlichaam wil reinigen met water, noodzakelijk vanwege een beperking of uit luxe
  • deze XL douchewc is geschikt voor iedereen tot een gewicht van 380 kg
  • personen die een zware transfer maken vanuit een rolstoel, personen die niet stil kunnen gaan of blijven zitten (bijvoorbeeld bij Parkinson), waardoor er extreem veel kracht wordt uitgeoefend op de scharnieren en afschuiven van de zitting mogelijk wordt
  • bij intensief gebruik in thuissituaties
  • voor zorginstellingen waar meerdere personen gebruik maken van dit toilet
  • in combinatie met een tillift

Zorgtoilet

Zorgtoilet

 

 

 

 

 

 

 

 

Als premium dealer plaatsen wij de Closomat geheel compleet; inclusief alle aansluitingen en voorzieningen, zoals stroom en de koud waterleiding. De bestaande closetcombinatie wordt geheel gedemonteerd en afgevoerd. Eventuele ontstane beschadigingen van de oude combinatie worden hersteld.

Kortom een zeer goede investering voor vele jaren!

Tags van dit bericht: ,,

Comments are closed.